Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, April 01, 2011

Inkomens topbankiers zijn een absurditeit

De inkomens van de topbankiers zijn een absurditeit. Dat zegt de Britse fondsen-manager Jonathan Ruffer, die vooral bekend raakte door het uitbreken van de kredietcrisis te voorspellen. Men kan volgens Ruffer met rijkdom slechts drie dingen doen. Er is de mogelijkheid om die rijkdom op te sparen of te investeren, maar men kan hem volgens Ruffer ook wegschenken. Voor de rijken is het oppotten volgens Ruffer zelfs gevaarlijker dan te besteden.

"Men kan volgens Ruffer heel gemakkelijk begrijpen hoe leeg het uitgeven van geld kan zijn, maar hij voegt er aan toe dat het veel moeilijker is om te beseffen dat ook het oppotten van rijkdom even weinig zinvol is," aldus de blog The Wealth Report van de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. "Een berg geld is vergif. Geld is zoals het verteringssysteem. Het is bedoeld om te blijven stromen, niet om opgestopt te geraken."

Ruffer gaf toe dat hij het moeilijk heeft om zijn eigen rijkdom te vatten. "Ik verdien in één week wat de gemiddelde werknemer op één jaar ontvangt," merkt hij op. "Ik zie dat niet als schande, maar als een absurditeit. Het wordt pas een schande wanneer men die rijkdom als zijn eigendom beschouwt. Bankiers zouden zich niet schuldig moeten voelen of hun rijkdom wegstoppen, maar wel recycleren." Ruffer haalde onlangs het nieuws door 24 miljoen dollar te betalen voor twaalf religieuze schilderijen van de Church of England en ze vervolgens opnieuw aan de kerkgemeenschap te schenken.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home