Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, April 01, 2011

Werknemer wil meer uren presteren voor een droomjob

Voor een droomjob zijn medewerkers bereid om langere uren te presteren. Dat is de conclusie van een enquête van het webmagazine fins.com bij werknemers uit de financiële dienstensector. De onderzoekers stelden daarbij vast dat 29 procent van de ondervraagden verklaarde bereid te zijn om meer dan honderd uur per week te werken indien hem een droombaan zou worden aangeboden. Uit een eerder onderzoek bleek dat iets meer dan de helft van de werknemers met een wedde van minstens 75.000 dollar per jaar meer dan zestig uur per week werkten.

Een groep van 10 procent werkte zelfs meer dan tachtig uur per week. "Er zijn slechts 168 uren in een week," merkt fins.com op. "Indien men rekening houdt met zeven uren slaap en één uur per dag verplaatsing naar het werk, zouden de betrokkenen voor de rest van de dagelijkse activiteiten nog slechts twee uur tijd overhouden. In de financiële sector is de balans tussen het persoonlijk leven en werk altijd al in het voordeel van de professionele verplichtingen overgeheld, maar dat geldt voor alle sectoren met een hoger verloningsniveau."

Een woordvoerder van het Center for Work-Life Policy merkt op dat de technologische vooruitgang en de globalisering van de markten van kennis-werknemers vaak langere uren is beginnen te vergen. "Het is een soort eer geworden dat men altijd nodig en beschikbaar is voor de werkgever," aldus de woordvoerder. "Het grootste gedeelte van deze medewerkers zegt ook van zijn baan te houden en verhangen te zijn aan de uitdagingen en de adrenaline-opstoot. Toch zegt de helft binnen het jaar van baan te willen veranderen."

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home