Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, March 31, 2011

Milieuproblemen blijven Russische economische groei bedreigen

Experts schatten dat ongeveer 15 procent van het Russische grondgebied met zware milieuproblemen kampt. Indien aan die situatie niet wordt verholpen, dreigt dat tot een onomkeerbare situatie te leiden. Dat heeft de Russische eerste minister Vladimir Poetin gezegd. Hij voegde er aan toe dat bedrijven moeten gedwongen worden om nieuwe milieu-technologieën te implementeren. Anders dreigt Rusland volgens de eerste minister eindeloos achterop te geraken.

"Jaarlijkse rapporten geven volgens premier Poetin aan dat de impact van menselijke activiteiten op de ecologische systemen niet afneemt en een constant stijgende trend blijft vertonen," merkt het persbureau Interfax aan. "In nagenoeg alle Russische regio's blijkt volgens hem de vervuiling van water en lucht een groot probleem." Vladimir Poetin zei begrip op te brengen voor experts die aandringen op een grotere arbeidsproductiviteit en betere concurrentiepositie, maar zonder betere ecologische prestaties zal daar volgens hem geen verandering in komen.

Het gebruik van oude productie-infrastructuur en technologieën leidt volgens Poetin immers tot een dure benadering van het groeiprincipe, waardoor Rusland volgens de eerste minister altijd met een achterstand zou worden geconfronteerd en zijn concurrenten ooit zou kunnen inhalen. "Rusland dreigt daardoor niet alleen achterop te geraken met oplossingen voor milieuproblemen, maar ook op het gebied van economische groei. Rusland zal in dat geval altijd gedwongen zijn om een inhaalbeweging proberen te doen. Bovendien zal het ook onmogelijk zijn om sociale problemen aan te pakken."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home