Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, March 31, 2011

Informatica moest beleid Britse regering seksiër maken

Ministers uit de vorige Britse regeringen hebben dure computer-projecten besteld omdat ze daarmee hun beleid een sexy imago hoopten te kunnen meegeven. Dat heeft Ian Watmore, gewezen informatica-topman van de voormalige Britse premier Tony Blair, gezegd voor de onderzoekscommissie van de huidige Britse regering. Ian Watmore, op dit ogenblik verantwoordelijk voor efficiëntie-projecten van de Britse regering, stelde dat het informatica-beleid van de vorige Labour-regeringen overambitieus en slecht gemanaged was.

De Britse regering heeft een stop gezet op grote informatica-projecten om geld te besparen. Daarbij werd opgeroepen tot kleinere en meer beheersbare projecten. Er werd bepaald dat geen enkel project meer dan 100 miljoen pond mocht kosten. Ook werd beloofd dat orders ook toegankelijk zouden worden voor kleinere bedrijven, die het in het verleden bijzonder moeilijk hadden om op te tornen tegen Hewlett-Packard, British Telecom en Fujitsu, die samen ongeveer één derde van de overheidscontracten voor ongeveer 5 miljard pond per jaar toegewezen kregen.

Watmore beklemtoonde dat een aantal beruchte informatica-fiasco's van de vorige regering niet te wijten was aan technologische problemen, maar aan een ondermaats projectbeheer en een slecht omschreven beleid. Technologie werd volgens Watmore vaak slechts achteraf aan overheidsprojecten toegevoegd, zonder dat er daarbij van een echte visie sprake was. Anderen zouden technologie hebben gebruikt om hun beleid meer sexy te laten lijken.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home