Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, March 30, 2011

Brazilië komt onder tijdsdruk voor wereldkampioenschap voetbal

De voorbereidingen op het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië over drie jaar vorderen niet bijzonder goed. Dat heeft Sepp Blatter, president van de Federation Internationale de Football Associations (Fifa), gezegd. De langzame vorderingen zouden volgens Blatter kunnen betekenen dat de Braziliaanse steden Rio de Janeiro en Sao Paulo van de kalender van de Confederations Cup over twee jaar, het testtornooi ter voorbereiding van het wereldkampioenschap, zouden worden geschrapt.

"Wanneer een vergelijking wordt gemaakt met Zuid-Afrika, heeft Brazilië met zijn voorbereidingen een duidelijke achterstand opgelopen," merkte Blatter op tegenover het persbureau AFP. "Brazilië moet het tempo van de werken opdrijven." Braziliaans minister van sport Orlando Silva gaf toe dat er in Rio de Janeiro en Sao Paulo een aantal problemen zijn met de stadions, maar in de andere gaststeden gaan de werken volgens hem op volle snelheid door.

De minister gaf echter wel aan zelf bezorgd te zijn over de vorderingen in de transportsector. Vooral de Braziliaanse luchthavens vormen daarbij een probleem. Daar wordt men immers met een grote mate van verzadiging geconfronteerd, wat leidt tot dagelijks vertragingen en geschrapte vluchten. Eerder al had de Braziliaanse voetballegende Pele gezegd dat Brazilië een blamage riskeerde voor de manier waarop het wereldkampioenschap wordt voorbereid.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home