Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, March 29, 2011

Verenigde Staten tellen meer dan 50 miljoen Latino-Amerikanen

De Latino-populatie in de Verenigde Staten met 43 procent toegenomen. Er wonen nu 50,5 miljoen Latino-Amerikanen. Daarmee vertegenwoordigt deze groep 16,3 procent van de totale Amerikaanse bevolking. Dat blijkt uit cijfers van het Pew Hispanic Center. Blanken vertegenwoordigen met 196,8 miljoen inwoners nog altijd 64 procent van de totale Amerikaanse bevolking. De blanke Amerikaanse bevolking nam op één decennium toe met ongeveer 1 procent.

De Afro-Amerikaanse bevolking groeide tijdens diezelfde periode met 11 procent aan tot 37,7 miljoen inwoners. Deze groep vormt ongeveer 12 procent van de totale Amerikaanse bevolking. Daarnaast werden er ook 14,5 miljoen Aziatisch-Amerikanen geteld. Deze groep kende een groei met 43 procent en vertegenwoordigt nu ongeveer 5 procent van de totale Amerikaanse bevolking. Er wordt aan toegevoegd dat etnische minderheden 91,7 procent vertegenwoordigen van de totale Amerikaanse bevolkingsaangroei.

Er wordt wel opgemerkt dat de groei van de Latino-populatie wel is vertraagd tegenover de vorige decennia. In de jaren tachtig werd nog een groei met 53 procent opgetekend en in de jaren negentig met 58 procent. Onder de zeventien jaar vertegenwoordigt de Latino-populatie 23,1 procent van de totale Amerikaanse bevolking. De onderzoekers voegen er aan toe dat de Latino-bevolking vooral geconcentreerd is in de staten California, Colorado, Florida, Illinois, New Mexico, New Jersey, New York en Texas. Daar woont nog altijd 76 procent van de totale Amerikaanse Latino-bevolking.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home