Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, March 28, 2011

Londen tekent contract opleiding Olympische veiligheidsagenten

Het security-bedrijf G4S heeft een contract getekend voor de beveiliging van de Olympische Spelen van Londen volgend jaar. Met het contract is een bedrag gemoeid van 100 miljoen pond. Het bedrijf zal ongeveer 10.000 beveiligingsagenten recruteren en trainen die met de politiediensten zullen samenwerken om de veiligheid tijdens het Olympisch evenement te garanderen. Het security-bedrijf wordt ook één van de sponsors van de Londense Olympische Spelen.

David Taylor-Smith, chief executive van de Britise divisie van G4S, benadrukte dat de overeenkomst duizenden nieuwe rekruten zou aantrekken voor de beveiligingsindustrie. Taylor-Smith voegde er aan toe dat het bedrijf samen met de organisatoren, politie, regering en evenement-managers en wijken een dossier heeft uitgewerkt om tijdens het Olympisch tornooi een excellent veiligheidsniveau te garanderen. Het bedrijf is al drie jaar verantwoordelijk voor de beveiliging van het Olympische Park in Londen.

Voor het totale veiligheidsplan voor de Olympische Spelen is een budget van 757 miljoen pond voorzien. Het London Organising Committee of the Olympic Games (Locog) is verantwoordelijk voor de veiligheid op de evenementen. Daarbuiten valt de veiligheid onder de bevoegdheid van de Britse regering. Een woordvoerder van G4S merkt op dat het veiligheidsplan op het gebied van omvang en complexiteit ongezien is in de geschiedenis. Het bedrijf zegt echter ervaring te hebben met Wimbledon, de Grand National op Wembley, muziekfestivals en de G20-top in Londen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home