Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, March 28, 2011

Rusland moet concurrentie aangaan met Boeing en Airbus

De Russische luchtvaartindustrie zal tegen het einde van het decennium meer dan achthonderd nieuwe vliegtuigen moeten leveren aan het Russische leger. Dat heeft Mikhail Pogosyan, president van Russische United Aircraft Corporation, gezegd. Dat is volgens Pogosyan voorzien in het nieuwe legerbudget, dat eind vorig jaar werd goedgekeurd. Pogosyan voegde er aan toe dat de modernisering van de Russische luchtmacht ook na die deadline zou verder gaan.

Op het einde van het decennium moet het Russische leger volgens Pogosyan voor minstens 70 procent zijn gemoderniseerd. "De topman van United Aircraft Corporation merkte daarbij op dat het beleid van de regering aan de Russische luchtvaartindustrie de mogelijkheid biedt om zich constant en innovatief verder te blijven ontwikkelen," aldus de Russische krant The Moscow Times. Pogosyan merkte ook op dat Rusland de potentie heeft om wereldwijd een belangrijk leverancier van vliegtuigen voor de burgerluchtvaart te worden.

"Op dit ogenblik worden in de burgerluchtvaart relatief weinig vliegtuigen gebouwd," merkte Pogosyan op. "Rusland moet zich daarbij opwerken tot één van de drie grote leveranciers van de sector." United Aircraft Corporation heeft daarbij volgens Pogosyan de opdracht een structuur te creëren die de mogelijkheid moet bieden om te concurreren met het Amerikaanse Boeing en het Europese Airbus, op dit ogenblik de twee grote marktleiders van de wereld.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home