Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, March 26, 2011

Nieuwe werken niet erg populair bij jonge werknemers

Studenten en starters blijken traditionele opvattingen te hebben over werken. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Nederlandse website Studentalent. Daarbij blijkt dat het nieuwe werken niet populair is bij deze groep werknemer. Studenten en starters hechten volgens de onderzoekers weinig waarde aan thuiswerken, een flexibele werkplek of flexibele kantoortijden. Een ruime meerderheid van 73 procent zegt het liefst op kantoor te worden.

Daarentegen worden vooral de sfeer, leuke collega's leuke collega's, opleiding en ontwikkeling als belangrijke voorwaarden bij de keuze van een baan naar voor geschoven. Ook in het reageren op openstaande vacatures zijn studenten en starters ook traditioneel. Een meerderheid van 78 procent verkiest immers een mail met curriculum vitae boven het invullen van een webformulier of een profiel op LinkedIn. Verder blijkt dat deze groep het liefst bij een internationaal of commercieel bedrijf werkt. Slechts 6 procent geeft aan direct met een eigen bedrijf te willen beginnen.

Wanneer studenten en starters de arbeidsmarkt op gaan, oriƫnteren studenten en starters bijna altijd online. Daarbij maakt 92 procent gebruik van Google. Bij de werving blijkt een recruitmentsite een belangrijk middel om met de doelgroep te communiceren. Studenten en starters worden vooral lid van een bedrijfsnetwerk op social media omdat zij dat bedrijf leuk vinden (57 procent). Openstaande vacatures zijn slechts voor een kwart een reden om een bedrijf te volgen. Op de website wordt de missie en visie van het bedrijf belangrijk gevonden.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home