Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, March 26, 2011

Duurzame verbouwer denkt eerst aan ramen en deuren

In de Verenigde Staten heeft 32 procent van de huiseigenaars met verbouwingsplannen duurzame projecten op het oog. Dat is de conclusie van een onderzoek van American Express. Daarbij wordt in de eerste instantie gedacht aan energie-efficiƫnte ramen en deuren (16 procent), gevolgd door isolatie (12 procent), dakbedekking (11 procent) en verwarming en ventilatie (10 procent). In totaal heeft 64 procent van de Amerikaanse huiseigenaars dit jaar renovatieplannen op het oog.

De onderzoekers merken op dat vorig jaar 62 procent van de Amerikaanse huiseigenaars renovatieplannen hadden. "De voorziene investeringen zijn echter met 45 procent gedaald tot 3.400 dollar," merken de onderzoekers op. De belangrijkste reden om een energiebesparende renovaties door te voeren, zijn financiƫle voordelen op lange termijn (31 procent). Er wordt aan toegevoegd dat 64 procent van de huiseigenaars tenminste een gedeelte van de werken zelf wil uitvoeren. Daarvan zegt 30 procent hulp te zullen vragen van familie en vrienden.

Slechts 20 procent zou een aannemer aantrekken om alle werken te verrichten, terwijl 11 procent daarvoor beroep wil doen op een familielid. Ook wordt opgemerkt dat 21 procent het werk wil opdelen en voor gespecialiseerde opdrachten een aannemer wil inschakelen. Slechts 13 procent wil het hele renovatieproject zelf uitvoeren. Bij de renovaties wordt vooral aandacht besteed aan indoor-projecten (55 procent), met onder meer schilderwerken en het herinrichten van kamers. De badkamer komt daarbij op de eerste plaats.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home