Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, March 25, 2011

India vierde online videoland van de wereld

De online videomarkt in India telt inmiddels 30,2 miljoen gebruikers. Dat is 72 procent van de totale Indiase internetbevolking. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau ComScore. Er wordt aan toegevoegd dat de gemiddelde Indiase gebruiker 58 verschillende video's per maand bekijkt. In totaal loopt dat op tot een kijkduur van vier uur. Marktleider op de Indiase markt is Google, dat 23,6 miljoen unieke bezoekers telt, met in totaal 785 miljoen bekeken video's.

YouTube, dochter van Google, is individueel marktleider met 781 miljoen video's en een marktaandeel van 44,5 procent. Op de tweede plaats staat Facebook met 6,6 miljoen gebruikers en 30,2 miljoen video's. Metacafe neemt met 3,9 miljoen gebruikers en 33,8 miljoen video's de derde plaats in, gevolgd door Yahoo met 2,8 miljoen gebruikers en 11 miljoen video's. De top vijf wordt rond gemaakt door Dailymotion met 2,7 miljoen gebruikers en 24,1 miljoen video's.

ComScore merkt op dat online video steeds meer een centrale activiteit wordt voor de Indiase internetgebruiker. Door de groeiende breedbandpenetratie zal dat volgens de onderzoekers de volgende periode nog verder toenemen. India staat op het gebied van online videopenetratie inmiddels op de vierde plaats. Op de eerste plaats staan de Verenigde Staten met een penetratie van 85 procent, gevolgd door Braziliƫ (84,6 procent) en Groot-Brittanniƫ (82,5 procent). Singapore staat op de zesde plaats (81,4 procent), gevolgd door Australiƫ (78,6 procent).

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home