Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, March 24, 2011

Amerikaanse hotelprijzen nagenoeg ongewijzigd gebleven

De hotelprijzen op de Amerikaanse markt zijn het voorbije jaar nagenoeg ongewijzigd gebleven. Dat is de conclusie van een rapport van American Express. De gemiddelde overnachtingsprijzen bij binnenlandse hotels bleven ongeveer status-quo en bij de internationale ketens werd een daling opgetekend. Het voorbije jaar moest voor een overnachting in een binnenlands hotel gemiddeld 152 dollar per nacht betaald worden. Bij de internationale ketens werd een daling van 238 dollar naar 236 dollar opgetekend.

American Express merkt op dat de prijzen voor binnenlandse hotels in de Verenigde Staten gedurende een langere periode nagenoeg ongewijzigd zijn gebleven. Drie jaar geleden moest immers 153 dollar per nacht worden betaald. Tegenover vier jaar geleden werd een stijging met 2 procent opgetekend. In internationale hotels moest vorig jaar gemiddeld 236 dollar worden betaald, tegenover 238 dollar het jaar voordien. Tegenover drie en vier jaar geleden werd echter een daling met 6 procent genoteerd.

In het rapport wordt opgemerkt dat Las Vegas het voorbije jaar de grootste stijging heeft laten optekenen. Daar stegen de prijzen met gemiddeld 12 procent tot 153 dollar. In New York steeg de gemiddelde prijs met 5 procent tot 402 dollar. Ook in San Francisco, Denver en Washington stegen de prijzen met 5 procent. American Express merkt op dat de hotelindustrie duidelijk opnieuw aan een herstel bezig is, waarbij een aantal hoteliers hun tarieven beginnen op te drijven, onder meer door het beperkt aantal nieuwe projecten die voor dit jaar zijn voorzien.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home