Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, March 23, 2011

Lincoln meest betrouwbare wagen op Amerikaanse markt

Het automerk Lincoln veroorzaakt in de Verenigde Staten het minst aantal technische defecten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau JD Power & Associates. Op twaalf maanden tijd werden bij het merk 101 defecten vastgesteld per honderd wagens. Daarmee is het aantal defecten bij het merk met 13 incidenten gedaald tegenover vorig jaar. Het gemiddelde van de Amerikaanse autosector bedraagt 151 defecten. Lexus staat op de tweede plaats met 109 incidenten, gevolgd door Jaguar (112), Porsche (114) en Toyota (122).

De onderzoekers merken op dat de Amerikaanse merken op het gebied van algemene kwaliteit de kloof met de geïmporteerde merken hebben gedicht, maar op het gebied van betrouwbaarheid zou er toch nog altijd een duidelijk verschil zijn. Buitenlandse merken scoren volgens JD Power nog altijd 18 punten beter dan ingevoerde concurrenten. Er wordt daarbij opgemerkt dat vooral trucks en crossovers daarbij de balans in het voordeel van de geïmporteerde merken doet overslaan.

Er wordt aan toegevoegd dat Toyota de beste score haalt bij de middenklasse-wagens en bovendien in zeven deelklassementen een eerste plaats kon bemachtigen. Ford slaagde erin drie overwinningen in de wacht te slepen, gevolgd door Honda en General Motors met drie bekroningen. Ook BMW, Mazda en Mercedes-Benz kregen een vermelding. Met amper 68 defecten was de Porsche 911 het best presterende individuele merk. JD Power merkt op dat algemeen de beste score in twintig jaar werd opgetekend.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home