Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, March 23, 2011

Isobutanol kan volwaardig alternatief voor ethanol worden

Wetenschappers van de University of California zijn er in geslaagd om op een goedkope en eenvoudige manier isobutanol te produceren uit houtachtige planten. De onderzoekers hebben het over een interessante doorbraak, aangezien de productie van biobrandstoffen uit houtachtige planten de wereldwijde voedselproductie minder bedreigt. Bovendien zou isobutanol bovendien als biobrandstof meer geschikt zijn dan ethanol.

De onderzoekers merken op dat het tot nu toe echter moeilijk en duur was om uit houtachtige gewassen biobrandstof te produceren, maar door het gebruik van een microbe die ook ingezet wordt bij de zuivering van vervuild water en als energieleverancier in biobrandstoffen, zouden ze toch een haalbaar proces hebben ontwikkeld. Onderzoeksleider James Liao voegt er aan toe dat isobutanol bovendien in elke verhouding met benzine gemengd kan worden en er ook geen noodzaak is om tankstations of voertuigen aan te passen.

Steven Chu, de Amerikaanse minister van energie, merkt op dat de bevindingen van het team van de University of California opnieuw een signaal zijn dat er snelle vooruitgang wordt geboekt in de ontwikkeling van een nieuwe generatie biobrandstoffen. Hij voegt er aan toe dat dergelijke evoluties de afhankelijkheid van de Verenigde Staten van fossiele brandstoffen kan terugschroeven. Bovendien kan de ontwikkeling volgens hem nieuwe banen creƫren in landelijke gebieden en een nieuwe industrie voor de verwerking van organisch materiaal scheppen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home