Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, March 23, 2011

Eén op drie werknemers neemt weekendwerk mee naar huis

Eén op de drie kantoormedewerkers werkt regelmatig thuis door in het weekend. Dat is de conclusie van een Brits onderzoek van Stinkyink, leverancier van printerinkt. Weekendwerk blijkt volgens de betrokkenen noodzakelijk zijn om de grote hoeveelheid werk afgerond te krijgen. De onderzoekers geven aan dat de betrokkenen tijdens het weekend gemiddeld vier uur aan de slag zijn voor hun werk, onder meer met het lezen en beantwoorden van e-mail, het voeren van telefoongesprekken en het voorbereiden van projecten.

De onderzoekers voegen er aan toe dat 10 procent van de ondervraagden toegeeft tijdens het weekend voortdurend zijn email te controleren. Ook blijkt dat slechts 17 procent van de ondervraagden voor dat weekendwerk door het bedrijf wordt vergoed. Een kwart van de respondenten geef toe door die werkverplichtingen geregeld tijd met het gezin te missen. Ook bleek 13 procent door die professionele taken ooit een feest van hun kind gemist te hebben en 10 procent is er ooit niet in geslaagd om een optreden van hun kind bij te wonen.

Ruim de helft van de ondervraagden zegt verplicht te zijn om tijdens het weekend door te werken, omdat ze anders tijdens de werkweek compleet bedolven zouden worden door de werklast. Eén op de tien ondervraagden zegt door zijn baas berispt te worden als er in het weekend geen extra werk wordt gepresteerd. De onderzoekers stellen dan ook dat weekendwerk steeds meer de norm lijkt te worden. Dat heeft volgens Stinkyink ook gedeeltelijk te maken door de vrees om zijn baan kwijt te raken in een economisch bijzonder moeilijke periode.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home