Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, March 23, 2011

Amerikaanse luchtvaart 7 procent duurder geworden

In de Verenigde Staten zijn vliegtuigreizen het voorbije jaar gemiddeld 7 procent duurder geworden. Dat blijkt uit cijfers van American Express. Berekend werd dat een binnenlandse vlucht in de Verenigde Staten het voorbije jaar gemiddeld 231 dollar kostte. Internationale tickets kostten gemiddeld 1.795 dollar. Dat is telkens een stijging met 7 procent tegenover het jaar voordien. Verwacht wordt dat de stijgende trend zich dit jaar verder zal doorzetten. Tijdens de maand januari werd een stijging met 8 procent opgetekend.

American Express wijst erop dat de prijs van de binnenlandse tickets het voorbije jaar iets hoger ligt dan het niveau van vier jaar geleden, voor het uitbreken van de recessie. De internationale tickets zijn 2 procent goedkoper geworden. Er wordt aan toegevoegd dat de hoogste gemiddelde ticketprijzen drie jaar geleden werden opgetekend, toen de recessie al was uitgebroken. Voor een binnenlands ticket moest toen 246 dollar worden betaald, terwijl een internationaal ticket 1.955 dollar kostte.

Er wordt aan toegevoegd dat de kwartaalresultaten een gelijkaardige evolutie tonen. De gemiddelde prijs voor een binnenlands ticket bedroeg tijdens de laatste drie maanden van vorig jaar 231 dollar. Dat is ongeveer 4 procent hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar, maar 2,5 procent goedkoper dan drie jaar geleden. De prijs voor internationale tickets bedroeg 1,865 dollar. Dat is 5 procent meer dan tijdens dezelfde periode het jaar voordien en 3 procent minder dan drie jaar geleden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home