Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, March 26, 2011

Ook in Verenigde Staten minder steun voor kernenergie

Het kernongeval in Japan heeft ook in de Verenigde Staten de steun voor nucleaire energie doen afnemen. Op dit ogenblik blijkt nog 39 procent van de Amerikaanse bevolking voorstander te zijn van een uitbreiding van de kernenergie. Daarentegen verzet 52 procent zich tegen een grotere inzet van kernenergie. Dat blijkt uit een onderzoek van het Pew Research Center. In oktober vorig jaar was nog 47 procent van de Amerikanen voorstander van het uitbreiden van de kernenergie, terwijl een even groot gedeelte zich als een tegenstander van kerncentrales manifesteerde.

De steun van de Amerikaanse bevolking over de kernenergie heeft de voorbije jaren verschillende hoogtes en laagtes gekend. Het huidige niveau is echter teruggezakt tot het diepste punt sinds de herfst van zes jaar geleden, toen 39 procent zich voorstander toonde van kernenergie en 53 procent zich een tegenstander toonde. Over andere aspecten van het energiebeleid is er sinds maart vorig jaar weinig verandering opgetreden, op uitzondering van offshore-boringen.

Op dit ogenblik zegt 57 procent van de Amerikanen voorstander te zijn van een uitbreiding van de offshore-boringen, terwijl 37 procent zich tegen een toename zou verzetten. In juni vorig jaar, na het ongeval met het boorplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico, verzette 52 procent van de Amerikanen zich tegen de uitbreiding van offshore-boringen en was slechts 44 procent voorstander van een toename van de activiteiten. De steun bereikt nu weer opnieuw bijna het hoogterecord van februari vorig jaar, toen 63 procent zich achter offshore-boringen schaarde.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home