Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, March 28, 2011

Mobiele financiële diensten met ruim 50 procent toegenomen

Tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar hebben 29,8 miljoen Amerikanen gebruik gemaakt van mobiele financiële diensten. Dat is een stijging met 54 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau ComScore. Daarnaast bleken ook 18,6 miljoen gebruikers hun financiële accounts met een mobiele browser te hebben gecontroleerd. Dat betekende een stijging met 58 procent tegenover het vierde kwartaal van het jaar voordien.

De onderzoekers merken verder op dat 10,8 miljoen gebruikers hun mobiele accounts met een applicatie beheerden. Dat was betekende een stijging met 120 procent tegenover het jaar voordien. Tekstberichten vormen volgens ComScore het kleinste platform voor financiële diensten. Daar werd een groei met 35 procent tot 8,1 miljoen gebruikers opgetekend. Er wordt wel opgemerkt dat ongeveer de helft van de gebruikers toch nog altijd een voorkeur heeft voor een vaste online verbinding.

Er wordt echter opgemerkt dat het mobiele platform in de financiële sector aan belang blijft winnen. Bij gebruikers van mobiele kredietkaart-diensten noemt 36 procent het mobiele platform de belangrijkste toegang tot zijn accounts. Bij mobiel bankieren is dat 26 procent. Slechts een kleine groep van de mobiele gebruikers noemt een persoonlijke ontmoeting of een telefoongesprek met een vertegenwoordiger van de financiële instelling als de belangrijkste toegang.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home