Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, March 26, 2011

Topbedrijven hebben management uitgebreid

Een aantal topbedrijven hebben een opvallend zwaar management. Volgens het bureau Hay Group is het aantal topmanagers in bedrijven op internationaal vlak de voorbije jaren gestegen, ondanks de hogere kosten die met dergelijke functies zijn gemoeid. Dit is volgens Hay Group te verklaren omdat het bedrijfsleven gevoelig complexer is geworden dan voorheen. Daarbij wordt erop gewezen dat bedrijven met een aantal nieuwe uitdagingen worden geconfronteerd waar op topniveau moet worden op ingespeeld, zoals risicomanagement of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Omdat er moest worden afgeslankt, hebben bedrijven volgens Hay Group de voorbije jaren vaak gesnoeid in een aantal traditionele operationele managementfuncties. "Dat klinkt in eerste instantie positief, maar in wezen lopen de betrokken bedrijven hiermee een risico omdat niet alle benodigde expertisegebieden zijn afgedekt," wordt er daarbij opgemerkt. "Aan de andere kant kan worden vastgesteld dat de best presterende organisaties juist meer executives in dienst hebben."

"In organisaties die tot op het bot zijn uitgekleed, kan het voor executives moeilijk zijn om hun aandacht te richten op onverwachte gebeurtenissen of moeten zij in een dergelijk geval hun dagelijks werk laten liggen," aldus een woordvoerder van Hay Group tegenover het webmagazine managersonline.nl. Andere ondernemingen blijken daarentegen het topmanagement daarentegen gevoelig uitgebreid te hebben. Daardoor kunnen die bedrijven volgens Hay Group op een aantal uitdagingen inspelen met topfuncties, terwijl die voordien nog aan het middenmanagement werden toevertrouwd.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home