Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, March 28, 2011

Chinese telefoonsector bereikt dekking van bijna 90 procent

China heeft op dit ogenblik 1,17 miljard telefonieklanten. Dat betekent dat 87 procent van de totale Chinese bevolking op dit ogenblik een telefoonverbinding heeft. Dat blijkt uit cijfers van het Chinese ministerie van industrie en informatietechnologie. Daarbij wordt opgemerkt dat steeds meer Chinezen ook hun vaste telefoonlijn inruilen voor mobiele apparaten. Tijdens de eerste twee maanden van dit jaar zouden de Chinese mobiele netwerken 20 miljoen nieuwe klanten hebben aangetrokken, terwijl de vaste telefonie 918.000 klanten verloor.

China heeft op dit ogenblik een mobiele telefoonpopulatie van 878,8 miljoen gebruikers. De dalende populariteit van de vaste telefoonlijnen heeft volgens Chinese experts wellicht vooral te maken met het feit dat er een maandelijks telefoonabonnement van 2,75 dollar moet worden betaald, zelfs als de telefoon niet wordt gebruikt. Opgemerkt wordt ook dat inmiddels 55,99 miljoen Chinezen toegang hebben tot mobiele telefoon van de derde generatie.

Inmiddels heeft de overheid van de Chinese hoofdstad kritiek gekregen van een aantal communicatiespecialisten en mensenrechtenorganisaties omdat overwogen zou worden om een mobiel controlesysteem op te zetten. Een aantal critici merken op dat het systeem is opgezet met een onderliggende bedoeling. Officieel moet het controlesysteem de overheid in staat stellen om het verkeer te controleren en beter te kunnen beheren. Op die manier zou de overheid een oplossing proberen te vinden voor het verkeersinfarct van de Chinese hoofdstad.

Vorig jaar werd Peking getroffen met een recordfile van 100 kilometer, die negen dagen aansleepte.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home