Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, March 29, 2011

Android wordt dit jaar belangrijkste smartphone-platform

Het besturingssysteem Android wordt dit jaar het belangrijkste smartphone-platform. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau IDC. Het voorbije jaar eindigde IDC nog op een tweede plaats. Er wordt wel aan toegevoegd dat de groei van de smartphone-markt dit jaar tot 50 procent zal terugvallen, na een toename met 75 procent vorig jaar. Die terugval is volgens IDC te wijten aan het feit dat de kloof tussen vraag en aanbod begint te verkleinen.

"De smartphone-markt kende vorig jaar een uitzonderlijke groei," merkt Kevin Restivo, analist bij IDC, op tegenover het webmagazine Online Media Daily. "Dat was het gevolg van een inhaalbeweging bij de consument, die door de economische crisis het jaar voordien zijn aankopen had uitgesteld. Ook dit jaar mag nog een belangrijke groei worden verwacht, maar die zal minder spectaculair zijn dan vorig jaar." De onderzoekers verwachten dat dit jaar meer dan 450 miljoen smartphones zullen worden verscheept, tegenover 303,4 miljoen exemplaren vorig jaar.

Er wordt aan toegevoegd dat er ook een grotere vraag naar smartphones zal zijn dan naar traditionele mobiele telefoons. De markt van de smartphones zal vier keer zo snel groeiende dan de gemiddelde verkoop. Volgens IDC zal het Android-platform van Google dit jaar een marktaandeel van 39,5 procent realiseren. Symbian zal met een aandeel van 20,9 procent terugvallen tot de tweede plaats, gevolgd door iPhone (15,7 procent), Blackberry (14,9 procent) en Windows Phone (5,5 procent).

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home