Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, March 30, 2011

Kwaliteit Russische sollicitanten gevoelig gedaald

De kwaliteit van de Russische sollicitanten is gevoelig gedaald en een groot aantal voldoet niet langer aan de vereisten van potentiële werkgevers. Dat is de conclusie van een rapport van het uitzendbedrijf Kelly Services. Daarbij wordt opgemerkt dat ongeveer 40 procent van de sollicitanten een onvoldoende kennis heeft van de Engelse taal, terwijl daar op de Russische arbeidsmarkt steeds meer vraag naar is. De daling van de kwaliteit op de Russische vacature-markt is volgens Kelly Services het gevolg van het Russische economische herstel.

"De meeste kandidaten voor een vacature zijn gemiddeld tussen één en twee jaar in dienst van een bedrijf," merkt Kelly Services op. "Op de gestelde vereisten wordt een gemiddelde score van 66,8 procent gehaald." De helft van de kandidaten omschrijft zichzelf als een sales manager. Er wordt aan toegevoegd dat het aantal jobhoppers - werknemers die minder dan twee jaar in dienst van één bedrijf zijn gebleven, tegenover twee jaar geleden van 49 procent tot 34 procent is gedaald.

Kelly Group voegt er aan toe dat financiële en industriële managers de best voorbereide kandidaten voor de vacaturemarkt zijn. Het uitzendbedrijf zegt dat de dalende kwaliteit op de Russische arbeidsmarkt geen verrassing vormt. "Tijdens de crisis was de selectie gevoelig beter," wordt er opgemerkt. "Toen werden er heel wat kandidaten van hoog niveau opgemerkt. Toen de economie zich herstelde, hebben de hoogstgekwalificeerde krachten het snelst werk gevonden. Het is dan ook logisch dat de gemiddelde kwaliteit inmiddels is gedaald."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home