Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, March 31, 2011

Rechter verbiedt staking in Spaanse voetbalcompetitie

Een rechtbank in Madrid de Spanish Football League verboden om te staken tegen de plannen van de Spaanse overheid. Het geding was aangespannen door de voetbalclubs Sevilla, Villarreal, Athletic Bilbao, Espanyol, Real Zaragoza en Real Sociedad, die hadden aangevoerd dat de staking buiten proporties en onwettelijk was en bovendien indruiste tegen de belangen van de clubs, de competitie en de supporters. De Spanish Football League heeft gezegd zijn gevecht tegen de overheidsplannen verder te zullen zetten.

Centraal in het dispuut staat de verdeling van de televisierechten van het Spaanse voetbal. Er moeten over nieuwe contracten worden onderhandeld en de Spaanse voetbalclubs willen hun positie in de aanloop naar die onderhandelingen versterken. De voetbalclubs willen onder meer verkrijgen dat de Spaanse regering de verplichting schrapt om per competitiedag één wedstrijd gratis op televisie uit te zenden. Ook willen de Spaanse voetbalclubs garanties over de rechten op een gedeelte van de inkomsten uit loterijen en gokbedrijven. Om die eisen kracht bij te zetten werd een staking aangekondigd.

Een aantal clubs verzette zich echter tegen de stakingsactie en stapte naar de rechter. Jose Manuel Llaneza, vice-president van Villarreal, stelde dat de uitspraak van de rechter een belangrijke overwinning was voor het Spaanse voetbal in het algemeen. Een staking zou volgens Llaneza rampzalig zijn geweest voor het Spaanse voetbal. De Spanish Football League zegt echter dat er andere strategieën zullen worden ontwikkeld om de eisen door te drukken.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home