Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, March 31, 2011

Apple geniet voorkeur bij toekomstige Chinese smartphone-bezitter

Apple heeft een bijzonder lucratieve toekomst op de Chinese smartphone-markt. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau AlphaWise, een divisie van de zakenbank Morgan Stanley. Daarbij werd opgemerkt dat 87 procent van de Chinese gebruikers van mobiele telefonie van plan is over te stappen op een smartphone. In die groep geeft 30 procent de voorkeur aan een iPhone van Apple. De onderzoekers merken echter op dat de prijs nog altijd een obstakel vormt, want wanneer met dat criterium geen rekening moet worden gehouden, stijgt die voorkeur naar 53 procent.

Nokia, op dit ogenblik marktleider op de Chinese smartphone-markt, volgt op de tweede plaats met een voorkeur van 25 procent. Wanneer er echter niet met de aankoopprijs moet worden rekening gehouden, valt dat aandeel echter terug tot 20 procent. Ook bij andere smartphone-fabrikanten werd een gelijkaardige trend opgetekend. Samsung haalt een voorkeurscore van 5 procent, maar wanneer het prijsniveau wordt uitgefilterd, valt dat terug tot 4 procent.

Voor de Chinese consument vormen de batterij-levensduur, de garanties en een goede service-na-verkoop de belangrijkste criteria bij de aanschaf van een smartphone (66 procent). Daarna volgen kwaliteit en waarde (60 procent), reputatie (55 procent) en een snelle internet-verbinding. Er wordt aan toegevoegd dat 40 procent ook streeft naar een complementariteit met andere apparaten, een voldoende intern geheugen, een gebruiksvriendelijke interface en multimedia-functies. Tenslotte wil 35 procent een trendy, modern design.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home