Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, April 01, 2011

Nestlé-topman noemt strijd tegen kinderarbeid onmogelijk

Slavernij en kinderarbeid zijn op de Afrikaanse markt moeilijk aan te pakken. Dat heeft Peter Brabeck-Letma, voorzitter van het voedingsconcern Nestlé, gezegd tijdens een toespraak voor de Council on Foreign Relations in New York. Brabeck-Letma merkte daarbij op dat het bijna onmogelijk is om tegen kinderarbeid op te treden. In landelijke gebieden is kinderarbeid volgens Brabeck-Letma nagenoeg een noodzakelijkheid, maar er moet volgens hem wel voor gezorgd worden dat die groep jongeren de nodige toegang tot onderwijs krijgt.

De International Union of Foodworkers (IUF) heeft scherp gereageerd op de uitlatingen van Brabeck. "De uitspraken van Brabeck zijn verrassend, aangezien Nestlé een stichtend lid is van het International Cocoa Initiative en ook lid is van de Common Code for the Coffee Community, die beide inspanningen leveren om kinderarbeid onmogelijk te maken," aldus een woordvoerder van de vakbond tegenover het webmagazine ConfectioneryNews.com.

Sue Longley, coördinator wereldwijde landbouw bij de International Union of Foodworkers, merkte op dat binnen familiale landbouwbedrijven de traditie bestaat om kinderen te laten helpen bij het werk, maar er mogen volgens haar geen lange werkdagen worden opgelegd, die het kinderen immers onmogelijk zouden maken om onderwijs te volgen en die de gezondheid van die jonge bevolkingsgroep in het gedrang zouden kunnen brengen. In een officiële verklaring benadrukte Nestlé een absoluut tegenstander te zijn van kinderarbeid.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home