Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, April 07, 2011

Internationale autosportfederatie wil contract met Formule Eén herzien

De Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) heeft de intentie om zijn commerciële overeenkomst met de Formule Eén te heronderhandelen. Dat heeft Jean Todt, voorzitter van de autosport-federatie, gezegd. De huidige overeenkomst werd nog afgesloten door Max Mosley, de voorganger van Todt. Onder Mosley had de autosportfederatie tien jaar geleden een overeenkomst gesloten met SLEC Holdings van Bernie Ecclestone over de commercialisering en de uitzendrechten van de Formule Eén. Dat contract heeft nog een looptijd van honderd jaar.

"Dat contract vormt volgens Jean Todt, gewezen chief executive van Ferrari, echter geen juiste weerspiegeling van de plaats van de Formule Eén in de hedendaagse wereld." Ecclestone betaalde amper 312 miljoen dollar voor het honderdjarig contract, dat daarmee één van de goedkoopste overeenkomsten uit de sportmarketing wordt genoemd. Zelf verkocht Ecclestone 75 procent van zijn activiteiten voor een meervoud van dat bedrag aan CVC Capital Partners.

"Het moet duidelijk zijn dat de tijden en technologieën zijn veranderd sinds het contract werd getekend," merkte Jean Todt op tegenover de Britse zakenkrant Financial Times. "Destijds had men niet alle gesofisticeerde elektronica die de televisiekijker vandaag ter beschikking heeft. Maar al die technologieën hebben ook een kostprijs. Daar moet rekening mee gehouden worden en er moet voor gezorgd worden dat de autosportfederatie correct wordt vergoed."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home