Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, April 06, 2011

Milton Keynes traagste mobiele stad van Groot-Brittannië

De stad Milton Keynes, die tijdens de tweede wereldoorlog onderdak bood aan een cruciaal militair technologisch centrum, heeft de traagste mobiele verbinding van heel Groot-Brittannië. Dat is de conclusie van een onderzoek van de gespecialiseerde vergelijkingssite Top10.com. Vastgesteld werd dat het mobiele breedband in Milton Keynes slechts een snelheid haalt van 1,73 megabits per seconde. De onderzoekers merken op dat het met die snelheid tien seconden duurt om een webpagina te downloaden.

Het downloaden van een applicatie zoals het game Angry Birds zou in Milton Keynes twee minuten duren. Het mobiele breedband in Milton Keynes is slechts half zo snel dan in Peterborough, die zich met een snelheid van 3,6 megabits per seconde de snelste mobiele stad van Groot-Brittannië kroont. In Milton Keynes bevindt zich nochtans Bletchey Park, waar computerdeskundigen tijdens de tweede wereldoorlog de beruchte Duitse Enigma-code wisten te ontcijferen. Milton Keynes ligt ook ongeveer halverwege tussen Oxford en Cambridge.

Ook Leicester (2,01 megabits), Huddersfield (2,17 megabits), Cardiff (2,18 megabits) en Liverpool (2,21 megabits) lieten relatief lage snelheden optekenen. Bij de tien traagste mobiele steden staan ook Blackburn, Hull en Birmingham. Na Peterborough zijn Carlisle (3,5 megabits), Eastbourne (3,47 megabits) en Stoke (3,35 megabits) de snelste mobiele steden van Groot-Brittannië. Ook York, Dundee, Derby en Reading behoren tot de top tien. De onderzoekers merken op dat de Britse overheid nog veel inspanningen moeten doen om een algemene mobiele snelheid uit te bouwen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home