Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, April 06, 2011

Digitale versie 'From Here to Eternity' ongecensureerd

Een originele versie van het boek 'From Here to Eternity' wordt digitaal heruitgegeven, waarbij eerder gecensureerde verwijzingen naar homoseksualiteit opnieuw in de tekst werden opgenomen. De erfgenamen van auteur James Jones hebben daarover een overeenkomst gesloten met het ebook-bedrijf Open Road. De nieuwe editie omvat twee scènes met homoseksuele content. Het boek van James Jones kwam in 1951 op de markt. Twee jaar later werd het een eerste keer verfilmd.

Het boek vertelt het verhaal van Amerikaanse soldaten die in Hawaii gelegerd zijn in de periode voor de aanval op de marinebasis Pearl Harbor. In de nieuwe versie van het boek wordt onder meer een scène opgenomen waarin soldaat Angelo Maggio, die in de oorspronkelijke film werd vertolkt door Frank Sinatra, bekent dat hij werd betaald om orale seks te hebben met een andere man. Een tweede scène behandelt een militair onderzoek naar mogelijke homoseksuele activiteiten.

De jongste versie omvat ook een taalgebruik dat Scribner, de originele uitgever van het boek, te extreem vond. James Jones, die voor de tweede wereldoorlog in Hawaii was gelegerd en deelnam aan de slag om Guadalcanal, maakte bezwaar tegen de censuur, maar legde zich uiteindelijk neer bij de beslissing van de uitgever, die vreesde dat het boek anders niet door de censuur zou raken. Open Road publiceert ook zes andere werken van James Jones, waaronder 'To the End of the War', dat nooit eerder werd uitgegeven.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home