Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, April 03, 2011

Videogames creëren geen gewenning tegenover geweld

In tegenstelling tot de algemene veronderstelling, leiden gewelddadige games bij jongeren niet tot een gewenning. Dat is de conclusie van een onderzoek aan de Ryerson University in Toronto. De Canadese onderzoekers merken op dat gamers en niet-gamers op lange termijn op dezelfde manier blijken te reageren op negatieve beelden en dezelfde niveaus van emotionele reacties vertonen. De onderzoekers stellen niet definitief te kunnen bewijzen dat gewelddadige videogames geen effect hebben, maar de resultaten kunnen volgens hen wel bijdragen tot het creëren van een totaalbeeld.

"Geweld in videogames en op televisie of bioscoop verschilt, aangezien personen met videogames actief in de agressie zijn betrokken en in een aantal gevallen beloond worden voor virtuele gewelddaden," merkt onderzoeksleider Holly Bowen op. "Eerdere studies hebben aangevoerd dat gewelddadige videogames tot een agressiever gedrag konden leiden en een grotere ongevoeligheid voor geweld konden creëren. Toch blijken er op langere termijn geen effecten te zijn."

"Personen die videogames spelen, blijken geen verschil te vertonen in geheugen en psychische opwinding," merkt Holly Bowen op. "Er is ook geen verschil in de emotionele toestand naar de confrontatie met negatieve of gewelddadige beelden. Het emotioneel geheugen is echter bijzonder belangrijk. Personen die zich geen negatieve of bedreigende situaties kunnen herinneren, kunnen er ook niet van leren of hen in de toekomst proberen te vermijden."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home