Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, April 03, 2011

Britse Royal Mail voert record-prijsverhoging door

De Britse regering heeft de prijs van postzegels met een recordbedrag van 5 pence verhoogd. Daardoor kost een Britse standaard-postverzending van maximaal 100 gram voortaan 46 pence. Ook de andere posttarieven werden door de Royal Mail opgedreven. Royal Mail merkt op dat een gemiddeld Britse gezin ongeveer 60 pence per week besteedt aan postverzendingen. Door de prijsverhogingen wordt dat bedrag met ongeveer 6 pence opgetrokken.

De Britse regulator Postcomm keurde in november de verhoging van de postzegelprijzen goed. De extra inkomsten moeten de Britse Royal Mail volgens de regulator toelaten om zijn moderniseringsprogramma te financieren en de vaste tarieven voor postverzendingen op Brits grondgebied te kunnen blijven garanderen. Royal Mail voegt er aan toe dat de impact van de prijsverhoging vooraf uitgebreid werd overwogen, waarbij naar eigen zeggen rekening werd gehouden met de moeilijke economische omstandigheden van de consumenten.

De Britse belangengroep Consumer Focus zegt echter dat de bevolking bijzonder ontgoocheld zal zijn door de prijsverhogingen, die verder gaan dan de inflatie. "De Royal Mail moet moderniseren, maar het is de consument die daarvan de lasten moet dragen," aldus een woordvoerder van Consumer Focus tegenover BBC News. "Er wordt dan ook efficiƫntere en concurrentiƫlere service van de Royal Mail verwacht." Het Britse postbedrijf zegt zonder prijsverhoging de huidige service niet langer te kunnen aanbieden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home