Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, April 02, 2011

Jodrell Bank Observatory hoofdkwartier grootste radiotelescoop

Het Jodrell Bank Observatory in het Britse Cheshire wordt het hoofdkwartier van de grootste radiotelescoop van de wereld. Daarover werd een overeenkomst ondertekend tussen de deelnemende landen Australië, China, Nederland, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Frankrijk, Duitsland, Italië en Goot-Brittannië. Het Jodrell Bank Observatory moet de Square Kilometre Array sturen. Officieel is nog niet bepaald waar die radiotelescoop zal komen, maar er wordt daarbij vooral gekeken naar Australië of Zuidelijk-Afrika.

"De Square Kilometre Array moet een aantal sleutelvragen over de kosmos kunnen beantwoorden," merken de onderzoekers op. Het nieuwe hoofdkwartier op het Jodrell Bank Observatory zou begin volgend jaar operationeel moeten worden. Op dit ogenblik wordt het project geleid vanuit de University of Manchester. Het Jodrell Bank Observatory werd na de tweede wereldoorlog opgestart en heeft een aantal belangrijke astronomische ontdekkingen gerealiseerd. Door budgetproblemen werd de voorbije jaren echter getwijfeld over de toekomst van het Britse observatorium.

De toewijzing van het beheer over de nieuwe radiotelescoop zou op het Jodrell Bank Observatory de volgende vier jaar ongeveer zestig banen moeten creëren. De Square Kilometre Array moet één van de grote wetenschappelijke realisaties van de eenentwintigste eeuw worden. Bedoeling is dat de radiotelescoop onderzoek zal uitvoeren naar de beginperiode van het heelal, de theorieën van Albert Einstein zal toetsen en zelfs zou speuren naar buitenaards intelligent leven.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home