Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, April 01, 2011

Polen verwacht grote meerwaarde van Europees voetbalkampioenschap

Het organiseren van het Europees voetbalkampioenschap moet Polen de volgende acht jaar een meerwaarde opleveren van 6 miljard zlotys tot 7 miljard zlotys. Dat heeft Marcin Herra, verantwoordelijk voor het Poolse luik van het evenement, dat volgend jaar samen met Oekraïne wordt georganiseerd. Die geschatte meerwaarde komt overeen met een bedrag tussen 1,32 miljard pond en 1,44 miljard pond. Herra zei te hopen dat het evenement bovendien ook een extra miljoen toeristen naar Polen zou brengen.

Herra stelt dat verwacht wordt dat toeristen tijdens het evenement ongeveer 250 miljoen euro zouden investeren in Polen. Herra maakte verder bekend dat de nieuwe voetbalstadions in Poznan, Warsaw, Gdansk en Wroclaw tegen september van dit jaar klaar zouden zijn. Maar de organisatie van het evenement biedt Polen volgens Herra ook de mogelijkheid om de ontwikkeling en modernisering van het land te versnellen. Bovendien is het volgens Herra ook een unieke gelegenheid om het imago en de merknaam van Polen te verbeteren.

Volgens Herra zal Polen ook in de verdere toekomst kunnen verder bouwen op de expertise die wordt opgedaan door de organisatie van het Europees voetbalkampioenschap. Voor volgend jaar zijn er nog een aantal werken voorzien op een aantal Poolse luchthavens, zodat de bezoekers van het voetbalkampioenschap zo optimaal mogelijk ontvangen zouden kunnen worden. Ook wegen en spoorverbindingen zouden worden verbeterd. Die werken zouden zonder het evenement volgens Herra nog minstens drie jaar op zich hebben laten wachten.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home