Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, April 02, 2011

Toerist heeft grootste hekel aan afval en gebrekkige hygiëne

Afval en een slechte persoonlijke hygiëne van andere gasten vormen de grootste frustraties van reizigers. Dat is de conclusie van een internationale enquête van de Nederlandse touroperator Kuoni. Volgens de onderzoekers heeft driekwart van de reizigers een felle afkeer van afval op zijn plaats van bestemming, terwijl 61 procent gefrustreerd raakt door de slechte persoonlijke hygiëne van anderen. Ook zegt de helft van de ondervraagden een hekel te hebben aan medereizigers die te hard praten.

Uit het onderzoek blijkt volgens Kuoni verder dat vele mensen op reis graag een andere persoonlijkheid aannemen. Een vakantie zou hen immers de mogelijkheid bieden om met een alter ego te experimenteren. Verder wordt opgemerkt dat 25 procent van Indiase vakantiegangers graag provoceert met kledij, terwijl 55 procent van de Franse zich eerder bescheiden wensen te kleden. Eén op drie Italianen zou zich als een topfashionista gedragen.

Er wordt aan toegevoegd dat bijna één op de tien mannen en zes procent van de vrouwen op reis met onbekenden flirten. Dat zou vooral gelden voor Italianen, Spanjaarden en Fransen. Kuoni voegt er aan toe dat Italianen een voorkeur blijken te hebben om in zee te vrijen. De Fransen zouden daarvoor het strand verkiezen en Indiërs zouden vooral seks in het vliegtuig boeiend vinden. Er wordt aan toegevoegd dat een beperkt aantal mannen op vakantie tracht de lokale taal te spreken. Verder zegt 73 procent zowel lokaal als vertrouwd voedsel te consumeren, terwijl 22 procent alleen lokale gerechten zou consumeren.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home