Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, April 04, 2011

Mobiele video kent groei met 40 procent per jaar

In het vierde kwartaal van vorig jaar hebben ongeveer 24,7 miljoen Amerikanen op hun mobiele telefoon een video bekeken. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Nielsen. Dat betekent een stijging met ongeveer 40 procent tegenover het vierde kwartaal van het jaar voordien. Tegenover het derde kwartaal van vorig jaar werd een stijging met 8 procent opgetekend. Er wordt aan toegevoegd dat de gemiddelde consument ook meer tijd besteedt aan mobiele video.

De onderzoekers merken op dat de Amerikaanse consument gemiddeld vier uur en twintig minuten per maand besteedt aan mobiele video. Dat is een stijging met ongeveer 20 procent tegenover het vierde kwartaal van het jaar voordien. Tegenover het derde kwartaal van vorig jaar is er sprake van ongeveer een status quo. Tieners tussen dertien en zeventien jaar vormen met zeven uur en dertien minuten per maand de meest intensieve gebruikers van mobiele video.

In de leeftijdscategorie tussen achttien en vierentwintig jaar wordt gemiddeld zes uur en dertig minuten per maand mobiele video bekeken. Het intensieve gebruik van mobiele video neemt af met het ouder worden. Bij vijfenenzestigplussers wordt nog gemiddeld twee uur en tien minuten naar mobiele video per maand gekeken. Er wordt ook opgemerkt dat mannen 55 procent van de totale populatie van mobiele videomarkt vertegenwoordigen.

Nielsen voert wel aan dat tieners toch niet de groep met de grootste penetratie van mobiele video vormen. In de leeftijdsgroep tussen vijfentwintig en vierendertig jaar bedraagt die penetratie immers 32 procent, gevolgd door de groep tussen vijfendertig en vijftig jaar (27 procent). De groep van achttien tot vierentwintig jaar kent een penetratie van 17 procent, gevolgd door de categorie van dertien tot zeventien jaar (11 procent). Bij vijfenzestigplussers bedraagt de penetratie nog 2 procent.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home