Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, April 06, 2011

Tieners en lagere inkomens gevoeligst voor gokverslaving

Gokverslaving is bij de Amerikaanse bevolking meer verspreid dan afhankelijkheid van alcohol. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Research Institute on Addictions aan de University of Buffalo. De resultaten van het onderzoek spreken volgens de wetenschappers de algemene overtuiging tegen dat problematisch gokken een zeldzaam fenomeen blijft. Er wordt opgemerkt dat vooral jongeren en lagere inkomensklasse bovengemiddeld vatbaar blijken te zijn voor de problematiek.

"Gokken en gokverslavingen kent tijdens de tienerjaren een groei en bereikt een hoogtepunt bij twintigers en dertigers en neemt uiteindelijk af bij zeventigplussers," merken de onderzoekers op. "Ook is gebleken dat frequent gokken bij mannen twee keer zo hoog ligt dan bij vrouwen. Bij de mannelijke bevolking moet 28 procent als een frequent gokker worden bestempeld, terwijl dat bij vrouwen slechts 28 procent is. Bovendien ligt het hoogtepunt van gokken bij mannen in de latere tienerjaren, terwijl dat bij vrouwen pas op een latere leeftijd wordt opgetekend."

Er wordt aan toegevoegd dat blanke Amerikanen meer blijken te gokken dat Afro-Amerikanen of Aziatische Amerikanen. Het niveau van frequent gokken ligt echter het hoogst bij Afro-Amerikanen en Indiaanse Amerikanen. Ook stellen de onderzoekers dat de niveaus van frequent gokken en probleemgokken toenemen naarmate de sociaal-economische status daalt. Bij het opklimmen van de sociaal-economische ladder blijkt het gokgedrag ook af te nemen.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home