Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, April 09, 2011

Alcohol-probleem wordt zelden erkend

Slechts 2,2 procent van de personen met een alcoholprobleem erkent een behandeling te moeten volgen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Amerikaanse Substance Abuse and Mental Health Services Administration (Samsha). Er wordt aan toegevoegd dat slechts 7,8 procent van de Amerikanen met een alcohol-afhankelijkheid toegeeft hulp nodig te hebben. Volgens het rapport tellen de Verenigde Staten bijna 6 miljoen mensen met een alcohol-afhankelijkheid, terwijl meer dan 7,4 probleem met een alcohol-probleem zouden worden geconfronteerd.

"De resultaten van het onderzoek tonen aan dat er bij de bevolking een groter bewustzijn moet worden gecreƫerd over het probleemdrinken," merken de onderzoekers op. "Alleen op die manier kan men erin slagen mensen met een alcoholprobleem gemakkelijker te identificeren, hoe het probleem moet worden aangekaart met de betrokkene en op welke manier hulp kan worden gezocht. Het onderzoek toont duidelijk aan dat miljoenen Amerikanen met een ontkenningsgedrag tegenover probleemdrinken worden geconfronteerd."

De onderzoekers merken op dat alcohol-problemen de betrokkene en zijn omgeving in fysiek gevaar dreigen te brengen, dreigen te leiden tot conflicten met de politie en aanleiding kunnen geven tot problemen op het werk en in relaties. "Alcohol-afhankelijkheid is nog erger, met inbegrip van verslaafdheid, de onmacht om te stoppen met drinken en gerelateerde problemen met relaties, werk of school," voeren de onderzoekers aan. "Zonder hulp kan alcoholisme fataal zijn."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home