Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, April 08, 2011

Dierenrechtenorganisatie populairste non-profit van Verenigde Staten

De Best Friends Animal Society is bij de Amerikaanse bevolking de meest favoriete non-profit organisatie. Dat is de conclusie van een enquĂȘte van het onderzoeksbureau Harris. De Amerikaanse dierenorganisatie haalde daarbij een waarderingscore van 71,6 procent. Het gemiddelde van de hele non-profit sector bedroeg 60,2 procent. Op de tweede plaats staat Susan G. Komen for the Cure met een score van 70 procent, gevolgd door het St. Jude Children's Research Hospital met een score van 69,4 procent.

"Vorig jaar stond de Komen-kankerstichting nog op de eerste plaats, maar heeft door een slechte pers over het gebruik van donaties aan populariteit ingeboet," merken de onderzoekers op. "Dat heeft ook een negatieve impact gehad op de intenties rond donaties bij het Amerikaanse publiek." Ook de National Public Radio verloor door negatieve berichtgeving een belangrijk gedeelte van zijn populariteit. Er wordt aan toegevoegd dat ziekenhuizen vier van de tien meest populaire non-profit organisaties van de Verenigde Staten vormen.

Daarnaast behoren ook de National Kidney Foundation, het New York Metropolitan Museum of Art en de American Diabetes Association tot de tien meest populaire non-profit organisaties. "Ondanks de negatieve berichtgeving over een aantal belangrijke organisaties, tonen de cijfers aan dat de non-profit sector de voorbije jaar in het algemeen is gestegen in de waardering van het publiek," merken de onderzoekers nog op.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home