Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, April 08, 2011

Snellere online verbinding leidt tot groter internetgebruik

In Zwitserland heeft 88 procent van de consumenten thuis een internet-snelheid van minstens twee megabits, terwijl 38 procent een supersnelle verbinding heeft van meer dan acht megabits. Daarmee liggen de internetsnelheden in Zwitserland gevoelig hoger dan in een aantal andere geïndustrialiseerde landen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Nielsen. Ook in de Verenigde Staten (29 procent) en Duitsland (27 procent) worden er meer consumenten geteld met supersnelle verbindingen dan met medium verbindingen.

De onderzoekers merken op dat snelle verbindingen tussen twee megabits en acht megabits in de meeste geïndustrialiseerde landen inmiddels standaard zijn geworden. Daarbij wordt opgemerkt dat 19 procent van de bevolking gemiddeld een supersnelle verbinding van meer dan acht megabits heeft, terwijl 47 procent de beschikking heeft over snelle verbindingen van minstens twee megabits. Daarnaast heeft nog 26 procent medium snelheden tussen 512 kilobits en 2 megabits en 8 procent een trage verbinding van minder dan 512 kilobits.

In Brazilië daarentegen heeft 48 procent van de consumenten toegang tot een medium verbinding en werkt 31 procent met een trage verbinding. Slechts 6 procent van de bevolking heeft er toegang tot supersnelle online verbindingen. Nielsen voegt er aan toe dat consumenten met de laagste internetsnelheden thuis ook het minste gebruik maken van het internet. In Zwitserland besteden consumenten met suppersnelle verbindingen éénentwintig uur en twintig minuten per week op het internet, tegenover tien uur en één minuut met een trage verbinding.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home