Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, April 07, 2011

Herstel mozzarella-markt te danken aan Amerikaanse consument

Het voorbije jaar is er wereldwijd 2,5 miljard kilogram mozzarella-kaas verkocht. Dat is een stijging met 4 procent tegenover het jaar voordien. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau Proteus Research. Daardoor wordt de terugval door de economische crisis weggewerkt. De verkoop ligt nu ook hoger dan vier jaar geleden, voor het uitbreken van de crisis. De heropleving van de mozzarella-verkoop is volgens Proteus grotendeels te danken aan het herstel van de Amerikaanse economie.

"De Verenigde Staten vertegenwoordigen ongeveer tweederde van de wereldwijde mozzarella-productie en nagenoeg die hele voorraad is bestemd voor de binnenlandse markt, waarbij vooral gemikt wordt op de restaurant-sector en fastfood-ketens," aldus het webmagazine Foodnavigator.com. "Wanneer het restaurantbezoek in de Verenigde Staten het voorbije jaar een heropleving kende, had dat dan ook een grote impact op de wereldwijde omzet."

Er wordt aan toegevoegd dat in Europa nagenoeg een status-quo werd opgetekend. Proteus merkt echter op dat de situatie op de Europese markt gevoelig verschilt van land tot land, te wijten aan de zware economische en financiƫle problemen van sommige Europese regio's. Het rapport merkt op dat in Duitsland het voorbije jaar een goed herstel kon worden opgetekend, maar in landen zoals Italiƫ en Spanje was de situatie heel wat minder positief.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home