Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, April 08, 2011

Europese financiële regels zware opdracht voor Chelsea en Manchester City

Indien de financiële regels van het Europese voetbal strikt gevolgd worden, dreigen de Engelse topclubs Chelsea en Manchester City in de problemen te komen. Dat is de conclusie van een berekening van de Britse omroep BBC. De nieuwe financiële regels worden vanaf begin juni van kracht, maar het duurt nog twee jaar voor daar praktische consequenties aan worden verbonden. BBC News merkt echter op dat Manchester City met een tekort van 110 miljoen pond wordt geconfronteerd, terwijl Chelsea een deficit heeft van 50 miljoen pond.

De Europese regels laten de clubs toe om de eerste vijf jaar een verlies van 65 miljoen pond op te bouwen. Door de nieuwe financiële regels zou de ongelijkheid tussen de clubs met rijke eigenaars en andere verenigingen moeten kunnen uitgevlakt worden. De nieuwe regels bepalen dat clubs niet meer mogen besteden dan hun inkomsten uit voetbal-activiteiten. Clubs die daaraan niet voldoen, zouden van Europese competities worden uitgesloten.

Financieel voetbalexpert Andy Green, stelt dat Chelsea en Manchester City heel wat inspanningen zullen moeten doen om aan de Europese regels te voldoen. "Voor Chelsea zou een groter stadion mogelijk voldoende zijn, maar Manchester City moet een vaste plaats verwerven in de Champions League, de ticketprijzen opdrijven en zijn commerciële activiteiten verbeteren," voert hij aan. Gianni Infantino, secretaris-generaal van de Europese voetbalfederatie, zegt er echter van overtuigd te zijn dat de Engelse clubs voldoende management-kwaliteit hebben om de normen te halen.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home