Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, March 19, 2011

Wetenschappelijke toekomst voor Olympisch park Londen

De Britse medische non-profit organisatie Wellcome Trust is kandidaat om het Olympisch Park in Londen te kopen. Dat heeft een woordvoerder van de organisatie bevestigd. Hij voerde aan dat de Wellcome Trust de mogelijkheid onderzoekt om een investeerder te worden in het Olympisch Park, zodat een aantal toekomstperspectieven voor de site verder overwogen zouden worden. De Britse premier David Cameron heeft al laten verstaan dat de site een hightech-gebied zou moeten worden.

De Wellcome Trust is al één van de negen bieders op het Olympische dorp, dat in een afzonderlijke veiling zal worden verkocht. Volgens een aantal bronnen zou de Wellcome Trust een bedrag van 1 miljard dollar hebben geboden voor het Olympisch dorp, maar daar wenste de woordvoerder niet op te reageren. Er wordt alleen opgemerkt dat de Olympic Delivery Authority aan de Wellcome Trust gevraagd heeft om een aankoopvoorstel in te dienen, samen met een beheersplan op langere termijn.

In het kader daarvan zegt de Wellcome Trust ook te overwegen op welke manier er eveneens zou kunnen worden geïnvesteerd in het Olympisch park. Er worden daarover op dit ogenblik volgens de woordvoerder met verschillende partijen gesprekken gevoerd. "Indien de Wellcome Trust een succesvol doet, zou er opnieuw een grotere kans zijn dat het gebied een centrum voor wetenschap en technologie zou worden," aldus BBC News. "De Britse premier David Cameron zou zich dan ook mogelijk achter het bod kunnen scharen."

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home