Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, March 19, 2011

Ouderlijke steun jonge volwassenen is normaal en gezond

Het is normaal en gezond dat ouders jonge volwassen kinderen financieel en logistiek steunen. Dat is de conclusie van een onderzoek aan de University of Minnesota. Onderzoeksleider Teresa Swartz, professor sociologie, merkt daarbij op dat de resultaten van de studie ingaan tegen het algemene visie van de Amerikaan dat dergelijke hulp alleen maar leidt tot een luie generatie die weigert op te groeien of tot bemoeizieke ouders die door hun voortdurende steun de ontwikkeling van hun volwassen kinderen blokkeren.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de ondervraagden in het midden van hun twintiger jaren financiƫle steun van hun ouders kregen of nog altijd in de ouderlijke woning leefden, maar bij jonge dertigers valt dat terug tot slechts 10 procent tot 15 procent. Er wordt aan toegevoegd dat financiƫle steun elk jaar met 15 procent terugvalt. Het verblijf in de ouderlijke woning zou met 18 procent per jaar terugvallen.

De onderzoekers tonen aan dat jongeren met het ouder worden uiteindelijk onafhankelijk worden van hun ouders. Bovendien stipt Swartz aan dat de steun vooral werd opgemerkt bij studenten of bij jonge volwassenen die recent met zware problemen werden geconfronteerd, zoals werkloosheid, ziekte of echtscheiding. "De ouderlijke hulp vormt een steun om financieel zelfbedruipend te worden en als een veiligheidsnet voor jonge volwassenen die met zware tegenslagen werden geconfronteerd."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home