Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, March 05, 2011

Volwassene slaapt minder dan twintig jaar geleden

Meer dan één op drie Amerikanen heeft geregeld minder dan zeven uur slaap per nacht, wat een negatieve impact heeft op de concentratie en de algemene gezondheid. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC). De onderzoekers stellen daarbij dat volwassenen duidelijk minder nachtrust genieten dan twintig jaar geleden, ten gevolge van onder meer andere levensstijlen, langere werkdagen en het computergebruik.

"Er lijkt in de westerse cultuur een geloof te zijn gegroeid dat de slaap geen onderdeel vormt van de essentiële gezondheidszorg," merkt onderzoeksleider Lela McKnight-Eily op tegenover het webmagazine healthdaynews.com. De Amerikaanse Nationaal Sleep Foundation beveelt volwassenen een slaap van zeven tot negen uur per dag op om een goede gezondheid te onderhouden, maar uit het onderzoek bleek dat 35,3 procent van de respondenten aangaf minder dan zeven uur te slapen.

Daarbij bleek ook dat 48 procent van de respondenten toegaf te snurken, terwijl 37,9 procent bekende de maand voordien minstens één keer in de loop van de dag in slaap te zijn gevallen. Ook gaf 4,7 procent toe minstens één keer achter het stuur van de auto in slaap gevallen te zijn. Uit statistieken van de Amerikaanse ministerie van transport blijkt dat slaperigheid in het Amerikaanse verkeer jaarlijks tot 1.550 doden en 40.000 gewonden leidt.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home