Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, March 04, 2011

Victoria Road in Kensington duurste straat van Engeland


Victoria Road in de Londense wijk Kensington is de duurste buurt van Engeland en Wales. Dat blijkt uit een rapport van de website Mouseprice.com. De gemiddelde waarde van een eigendom in de straat wordt geraamd op 6,4 miljoen pond. Er wordt aan toegevoegd dat Londen de lijst met Engelse luxevastgoed domineert. Onder meer de dichters TS Eliot en Robert Browning woonden ooit aan Victoria Road. Victoria Road komt uit op Kensington Gardens, met grote attracties zoals de Royal Albert Hall en het Natural History Museum in de onmiddellijke omgeving.

Vorig jaar stond Victoria Road in de rangschikking van Mouseprice.com nog op een tiende plaats. Vorig jaar werd een eigendom in de straat echter verkocht voor een bedrag van 11 miljoen pond, waardoor Victoria Road helemaal naar de eerste plaats klom. Victoria Road neemt daarbij de eerste plaats over van Chester Square in de wijk Belgravia, die twee jaar lang de lijst had aangevoerd. Chester Square, waar onder meer de gewezen Britse premier Margaret Thatcher woont, valt terug na de derde plaats. De tweede plaats wordt ingenomen door Ingram Avenue in Hampstead.

Er wordt aan toegevoegd dat veertien van de twintig meest dure straten in Engeland en Wales in de Londense wijken Kensington en Chelsea zijn gevestigd. Daardoor is de gemiddelde vastgoedprijs in de tien duurste straten van Londen gestegen tot 5,9 miljoen pond. Op de tweede plaats volgt Zuidoost-Engeland met een gemiddelde van 3,6 miljoen pond en Oost-Engeland met een gemiddelde van 2 miljoen pond. Wales staat helemaal onderaan de lijst met een gemiddelde van 648.410 pond.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home