Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, March 03, 2011

Mobiele telefoon moet verkeer Peking in beeld brengen

De Chinese hoofdstad Peking wil met de mobiele telefoons van de bewoners een verkeersstromen in kaart brengen. Dankzij de gegevens kan de overheid nagaan waar de bevolking zich concentreert gedurende het verloop van een werkdag en hoe het verkeer tussen die concentraties verloopt. De overheid wil de informatie ook in real time te gebruiken en reizigers informatie te verschaffen over hun traject. Er wordt opgemerkt dat er maatregelen werden genomen om de privacy te beschermen.

"Peking kampt met een ernstig verkeersprobleem," voert het webmagazine Oneworld.nl aan. "Vorig jaar nog ontstond een file van bijna honderd kilometer lang die pas na negen dagen oploste. De Chinese overheid beseft dat er dringend actie nodig is om het verkeersinfarct een halt toe te roepen. Er werden al verschillende pogingen ondernomen om iets te doen aan de ellenlange files. Er werd al een loterijsysteem ingevoerd voor nieuwe nummerplaten en er worden nieuwe hogesnelheidslijnen gepland."

De stad wil nu een systeem opzetten dat automobilisten volgt door middel van hun mobiele telefoon. Het project is een samenwerking tussen de Stedelijke Commissie voor Wetenschap en Technologie en mobiele operator China Mobile. De bedoeling is om de gegevens van de zeventien miljoen abonnees te gebruiken om de verkeersstromen in de stad in kaart te brengen. China wil met de informatie ook nagaan hoe de bevolking groeit in bepaalde wijken en de stadsplanning daaraan aanpassen.

Volgens de commissie is er absoluut geen reden tot bezorgdheid op het vlak van privacy. Alle persoonlijke gegevens zouden strikt worden beschermd en de gepubliceerde data zijn losgekoppeld van persoonsgegevens.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home