Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, March 02, 2011

Forensische onderzoek kan ook perfect in privésector

In Groot-Brittannië wordt de Forensic Science Service gesloten, maar dat zou geen negatieve impact mogen hebben op de strijd tegen de criminaliteit, op voorwaarde dat de transformatie degelijk wordt begeleid. Dat staat in een rapport dat Steve Allen, managing director van het forensisch bedrijf LGC Forensics, voor de Britse overheid heeft voorbereid. Allen merkte op dat de privésector klaar is om het werk van de Forensic Science Service over te nemen, maar drukte zijn bezorgdheid uit over een inkrimpende markt.

De Britse regering maakte vorig jaar de sluiting van de forensische dienst bekend, waarbij zoveel mogelijke activiteiten zouden worden getransfereerd naar andere diensten of worden verkocht. De Britse overheid wou daarbij dat privébedrijven, die op dit ogenblik 40 procent van de markt vertegenwoordigen, de leemte zouden invullen die de Forensic Science Service zou achterlaten. Een aantal experts opperde echter dat de nadruk op winstgevendheid de kwaliteit van het onderzoek in het gedrang zou kunnen brengen.

De Forensic Science Service leed ongeveer 2 miljoen pond verlies per maand. Steve Allen voerde aan dat de Britse overheid wel moet zorgen voor een markt met een voldoende omvang om concurrentie tussen verschillende aanbieders mogelijk te maken, waarbij gewezen werd op het gevaar dat politiediensten meer onderzoek naar zich zouden toetrekken en de commerciële markt uithollen. Het commerciële forensisch bedrijf Cellmark merkt op dat wetenschappers in de privésector dezelfde motivatie hebben om het gerechtelijk systeem en slachtoffers van misdrijven te helpen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home