Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, March 02, 2011

Moskou geeft deportatieplan straathonden op

Het stadsbestuur van Moskou heeft zijn plannen laten varen om de straathonden te vangen en te transporteren naar een speciaal kamp buiten de stad. Dat heeft de belangenorganisatie The Hope Bringers bekend gemaakt. Dierenrechtenorganisaties en Russische celebrities hadden het stadsbestuur van Moskou aangemaand om het plan op te bergen. Er werd daarbij opgemerkt dat de deportatie de dieren in gevaar zouden brengen door hen in een omgeving te plaatsen waar ze een gemakkelijke prooi zouden kunnen vormen voor allerlei ziektes.

"Een aantal tegenstanders had al gewag gemaakt van een concentratiekamp voor honden," meldt het persbureau Associated Press. Natalya Yunitsyna, hoofd van The Hope Bringers, zegt tevreden te zijn met de kleine overwinning die werd geboekt. De activisten sturen aan op de oprichting van een onafhankelijke commissie, die moet bepalen hoe het probleem van de straathonden in Moskou zou kunnen worden aangepakt. De activisten zelf zijn voorstander van een sterilisatie-plan om de hondenpopulatie onder controle te houden.

De Russische hoofdstad telt naar schatting ongeveer 26.000 straathonden. "Sommige daarvan hebben zelfs geleerd om liften en het openbaar vervoer te gebruiken," merkt Associated Press nog op. "Andere honden intimideren mensen of gaan tot de aanval over." Moskou heeft de voorbije jaren een bedrag van 45 miljoen dollar geïnvesteerd in de bouw van asielen, sterilisatie en andere programma's om het probleem van de straathonden aan te pakken. Critici stellen dat de bestemming van een groot gedeelte van dat bedrag echter onbekend is gebleven.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home