Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, March 01, 2011

Juventus Turijn boekt bijna 40 miljoen euro verlies

De Italiaanse voetbalclub Juventus heeft tijdens de eerste helft van het lopende seizoen een verlies geleden van 39,5 miljoen euro, tegenover een winst van 14,2 miljoen euro tijdens dezelfde periode vorig seizoen. De omzet daalde met 29 procent tot 88,8 miljoen euro. De inkomsten van de Italiaanse club kregen een gevoelige klap omdat Juventus zich niet kon plaatsen voor de Champions League en verplicht was om uit te komen in de Europa League.

Ook werden de winsten uitgehold door een verandering in het systeem dat de verdeling van de Italiaanse televisierechten regelt. De raad van bestuur van de voetbalclub, die zevenentwintig keer Italiaans landskampioen werd, merkte op dat het lopende seizoen met een belangrijk verlies zal worden afgesloten. Met zijn huidige rangschikking dreigt de club ook volgend seizoen naast de kwalificatieronde voor de Champions League te grijpen.

"De club heeft er echter alle vertrouwen op dat er voldoende middelen beschikbaar zijn om de financiƫle tegenslagen op te vangen," merkt een woordvoerder van Juventus op. De Libyan Arab Foreign Investment Company (Lafico) van de Libische leider Muammar Gaddafi heeft een belang van 7,5 procent in de Italiaanse voetbalclub. Door de politieke moeilijkheden in Libiƫ kan de club naar eigen zeggen op dit ogenblik weinig zeggen over de toekomst van dat belang.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home