Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 28, 2011

Behoud van spelers duwt Arsenal in het verlies

De Engelse voetbalclub Arsenal heeft tijdens de tweede helft van vorig jaar een verlies geleden van 2,5 miljoen pond. Tijdens dezelfde periode het jaar voordien werd nog een winst opgetekend van 29,2 miljoen pond. Het verschil is in belangrijke mate te wijten aan een gebrek van inkomsten uit spelertransfers. Tijdens de zomerperiode werden immers weinig belangrijke verkopen gerealiseerd, in tegenstelling tot de voorbije jaren, toen telkens spelers met een grote naam werden verkocht.

De voorbije zomer werd er met de verkoop van spelers slechts een bedrag van 4 miljoen pond opgehaald. Het jaar voordien bedroeg die verkoop echter 33,9 miljoen pond, onder meer dankzij de transfers van Kolo Toure en Emmanuel Adebayor aan Manchester City. Ivan Gazidis, chief executiv van Arsenal, benadrukt echter dat de club bewust ervoor gekozen heeft om zijn belangrijkste spelers bij te houden. Gazidis benadrukt dat Arsenal op een duurzaam business model kan terugvallen.

"Dat geeft ons de sterkte om duidelijk te maken dat we geen spelers zoals kapitein Cesc Fabregas hoeven te verkopen om geld op te halen," aldus Gazidis. De operationele winsten uit het voetbal daalden echter van 18 miljoen pond naar 9 miljoen pond. De totale operationele winsten daalden van 29,3 miljoen pond naar 12,6 miljoen pond. Gazidis merkt daarbij op dat er minder inkomsten werden gehaald uit de verkoop van vastgoed en bovendien heeft Arsenal tijdens de tweede helft van vorig jaar minder thuiswedstrijden gespeeld dan tijdens dezelfde periode het jaar voordien.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home