Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, March 01, 2011

Tablets hebben kannibalistische impact op computermarkt

Tablets dreigen een kannibalistische impact te hebben op de computersector. Dat is de conclusie van een rapport van de bank JP Morgan. Door de groeiende populariteit zal volgens de onderzoekers immers de verkoop van traditionele computers gevoelig afgenomen. Volgens JP Morgan heeft 35 procent van de verkochte tablets een kannibalistische impact op de computermarkt. In het rapport wordt opgemerkt dat de verkoop van tablets dit jaar een omzet zal realiseren van 26 miljard dollar. Eerder was gewag gemaakt van 24,9 miljard dollar.

Volgend jaar zou de tabletmarkt volgens JP Morgan een waarde vertegenwoordigen van 35,2 miljard dollar. Dat is 1,1 miljard dollar meer dan de eerdere ramingen. De tabletmarkt zal volgens de analisten vooral groeien vanwege de ontwikkeling van betere besturingssystemen voor de apparaten. De concurrentie zal volgens hen bovendien zorgen voor een lagere prijs, wat vervolgens zou moeten leiden tot hogere verkoopcijfers.

De onderzoekers verwachten dat er dit jaar in totaal 47,9 miljoen tablets zullen worden verkocht. Eerder was een verkoop van 46,1 miljoen exemplaren in het vooruitzicht gesteld. Voor volgend jaar wordt de verkoop geraamd op 79,6 miljoen exemplaren. De komende maanden worden veel aankondigingen en lanceringen van tablets verwacht. Onder meer zal Research In Motion (RIM), de producent van Blackberry, in het tweede kwartaal een eigen tablet lanceren. Ook worden er tal van nieuwe Androidtablets verwacht.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home